top of page

Що потрібно знати, збираючись в гості у Німеччині. Подарунки.


Подарунки

У Німеччині існує три основних види подарунків:

- 1) Вас запросили у гості «просто так», на обід без поводу. Тоді зазвичай приносять із собою пляшку вина або просекко (непогано було б перед тим поцікавитись і з’ясувати, який сорт господарям до вподоби), букет квітів чи квіти у горщику але щось спечене власноруч. Як що ви не принесете нічого, це не приймуть негативно. Німці не чекають особливих сюрпризів від своїх гостей. Їм важливо, щоб гостям було зручно та весело.

- 2) Вас запросили на якесь торжество (День народження, ювілей, новосілля, христини и т.д.). Зазвичай дарують Gutschein (подарункові карти) за уподобаннями господарів торжества (наприклад карту на покупку книг, косметики або посуду).

Також часто декілька запрошених домовляються та купують щось цінніше (наприклад білети на концерт/оперу, спа-weekend або оплачують красиву фотосесію). Іноді купують конкретний предмет, про який мріяв хазяїн.

- 3) Третій варіант є доволі рідкісним і прийнятий зазвичай у забезпеченому колі: гостей просять утриматися від подарунків і квітів, а пожертвувати будь-яку суму на певний благодійний проект. Опис проекту и реквізити висилають зазвичай із запрошенням на торжество, Ви самі визначаєте, яку суму Ви перечислите. Потім Вас проінформують, яка сума набралась і на які конкретно цілі вона була витрачена. За бажанням Ви можете навіть отримати офіційне підтвердження Вашого благодійного внеску та включити його у податкову декларацію.

Гроші в конверті в Німеччині теж дарують, але більш типовим є «Geschenkliste» (Список подарунків), який відкладається в певному магазині и по якому кожен запрошений може купити подарунок, заздалегідь відібраний и зарезервований винуватцем торжества. Такий варіант прийнятий при святкуванні днів народження дітей або весілля.


Поиск по тегам
Тегов пока нет.
bottom of page