top of page

Що потрібно знати, збираючись в гості у Німеччині. Частування.


Частування

Поняття «матусине меню» відсутнє у німців в принципі. Середньостатистичні німці надають перевагу так званому буфетному варіанту: декілька великих мисок із салатами, хліб, різноманітні намазки на нього, антіпасти і м’ясо і/або сосиски на грилі. Такий собі а ля пікнік. Кожен обслуговує себе сам, навіть смажить м’ясо. Найчастіше використовується одноразовий посуд. Таким чином господиня звільняє себе від додаткового часу на кухні.

Є і більш економічні варіанти частування: чіпси, горішки, солоні палички, крекери с сирною намазкою. Щоб не попасти на такий «дієтичний» варіант, уточніть, запрошують вас на ужин чи на бокал вина. Тут запрошення чітке: «на ужин» - означає, що вас нагодують, у другому випадку – дійсно запропонують бокал-два вина або пива і відповідно сир-чіпси-горішки.

У «банкетному» варіанті все простіше: Вам подадуть конкретне блюдо. Але існують свої нюанси, які непогано знати людям, що нещодавно прибули до Німеччини. У німців не прийняти довгі посидінки саме за їдою. При її подачі бажано швидко з’їсти свою порцію, інакше через деякій час тарілки просто прибираються і на столі залишаються тільки стакани та пляшки.

Існує ще один варіант запрошення «на каву». Але він вже відживає. Цім варіантом користуються на сам перед люди старшого покоління. Тут все ясно: Вас будуть поїти кавою та пригощати пирогами (Kuchen) або тістечками. Така зустріч влаштовується завжди о 15 годині, такий собі five o´clock по-німецьки и триває не більш ніж 2 години.


Поиск по тегам
Тегов пока нет.
bottom of page